Lange tijd werkloos?

Lange tijd werkloos?

Veel mensen blijven lang nadat ze hun baan zijn kwijtgeraakt werkloos.  Wij hebben voor jou een aantal oorzaken opgesteld die ervoor kunnen zorgen dat ze jou nergens aannemen en ook in de toekomst niet gaan aannemen. Lees dit bericht dus goed door en misschien kom je er wel achter waarom je geen baan kan vinden.

Slechte houding en gewoontes.

Je houding naar je nieuwe werkgever toe is belangrijk. Maar niet alleen de houding naar de werkgever maar ook richting je medemens speelt een belangrijke rol. Hoe ga jij met anderen om, hoe kom je op anderen over en wat voor indruk laat jij achter bij nieuwe mensen? Een slechte houding kan heel nadelig werken wanneer je opzoek bent naar een baan.

 

Slecht cv.

Wanneer je gaat solliciteren zijn je cv en sollicitatiebrief bepalend of ze jou gaan uitnodigen op een gesprek. Wanneer je cv niet compleet is, slordig of niet overzichtelijks slinken je kansen op een baan hierdoor aanzienlijk.

 

Slechte sollicitatiebrief.

Werkgevers kunnen zich enorm laten leiden door de brief die jij hen stuurt en hoe je in die brief overkomt. Als jij altijd een hele korte brief stuurt of juist een veels te lange is dit nadelig voor je kans op een baan. Daarbij is het belangrijk dat de brief geen spelfouten bevat, niet slordig is geschreven en goed wordt aangereikt.

 

Niet goed gekleed.

Als je op gesprek gaat is het natuurlijk wel zo slim om van te voren even te bedenken wat je aan zal gaan doen en welke outfit het beste past bij deze functie of bedrijf. Zie je er niet verzorgd uit of ben je niet juist gekleed dan kan je hier een hele slechte indruk mee achterlaten.

 

Niet weten wat je zoekt en eigenlijk maar lukraak solliciteren.

Er zijn super veel mensen die vanuit wanhoop maar overal waar ze op kunnen solliciteren, solliciteren. Ben jij zo’n iemand die in deze situatie is beland? Let dan op, dit heeft geen enkele, maar dan ook echt geen enkele, zin. Het is veel beter om je ergens op te richten en gericht naar deze vacatures te zoeken.

 

Rare eisen stellen.

Vaak genoeg zijn er sollicitanten, die geen werk kunnen vinden, een gesprek binnen komen en meteen allerlei eisen beginnen te stellen aan de functie alvorens ze een behoorlijk gesprek hebben kunnen voeren. Het is goed om eisen te stellen aan een baan maar bespreek dit op een gepast moment en probeer jezelf altijd eerst een tijdje te bewijzen en te kijken of de baan wel echt bij je past.

 

Slecht praten over vorige werkgevers.

Het is echt dodelijk om in een sollicitatiegesprek te gaan zeuren over vorige werkgevers en klagen over wat ze wel niet allemaal hebben gedaan dat echt niet door de beugel kon enzovoorts. Ten eerste, vermijd klagen. Klagen en zeuren heeft sowieso geen zin. In plaats daarvan kan je het maar beter voor je laten en gewoon een zo goed mogelijk gesprek voeren door je van je beste kant te laten zien.

 

Alleen online zoeken en niet erop uit gaan om mensen te ontmoeten die jou van werk kunnen voorzien.

Ga ook beurzen af of carrièredagen en probeer managers, recruiters en eigenaren van bedrijven tegen te komen. Ga een gesprek met ze aan, het hoeft niet perse over werk te gaan, en probeer de naam en gegevens van die persoon te scoren.

 

Niets van je laten horen wanneer je iemand hebt gesproken.

Nadat je iemand hebt ontmoet op bijvoorbeeld een beurs is het belangrijk om daarna iets van je te laten horen met daarin de mededeling dat je het leuk vindt om elkaar gesproken te hebben en om contact te houden. Je zou diegene bijvoorbeeld ook kunnen toevoegen op LinkedIn.