Blunders tijdens je sollicitatie.

Blunders tijdens je sollicitatie. Iedereen begaat wel eens een foutje of maakt een blunder. Dit kan gebeuren. Het komt alleen op sommige momenten niet helemaal goed uit. Blunders tijdens je sollicitatie kan je maar beter zoveel mogelijk proberen te vermijden. Om jou wat hulp te bieden bij het voorkomen van blunders tijdens je sollicitatie hebben wij de grootste en meest voorkomende alvast voor jou op een rijtje gezet.

Dit zijn de dingen die je maar beter kan laten tijdens een sollicitatiegesprek.

 Ban alle afleidingen en dergelijke uit.

Zorg ervoor dat je telefoon en al je andere elektronische apparaten uit zijn en opgeborgen in je tas bijvoorbeeld. Dit is een kleine moeite, het staat echt niet netjes als er tijdens je sollicitatie een telefoon afgaat of hevig gaat trillen.

Hou je mening af en toe voor je.

Zeg, wanneer er naar wordt gevraagd, zo min mogelijk negatiefs over de producten/diensten van het bedrijf. Het bedrijf ziet liever kandidaten die enthousiast zijn over het werk dat ze mogen gaan doen en het product/dienst die ze mogen gaan verkopen.

Wees positief.

Zeg niets negatiefs over je vorige werkgever, kraak deze in ieder geval nooit af. Werkgevers hebben geen zin in klagende werknemers, daarbij, wanneer jij heel negatief bent over je vorige werkgever, zou je dat wel eens bij een nieuwe werkgever straks ook over dit bedrijf kunnen zeggen.

Beter overdressed dan underdressed.

In Nederland is het toch wat normaler, in vergelijking met de rest van de wereld, om naar belangrijke afspraken vrij informeel gekleed te komen. Laat zien dat je de baan serieus neemt en ervoor wilt gaan. Dit begint al met je goed te kleden. Beter er uitzien alsof je iets teveel je best hebt gedaan dan andersom.

Slechte tot zeer slechte voorbereiding.

Veel blunders tijdens de sollicitatie zijn het gevolg van een slechte voorbereiding en te weinig research naar het bedrijf. Zorg dat je de producten/diensten van het bedrijf kent, je hebt ingelezen in de bedrijfscultuur, missie, visie, strategie en de doelstellingen voor de komende jaren. Laat zien hoe jij eraan kan bijdragen om het bedrijf te helpen deze doelstellingen te behalen.

Brutaal overkomen.

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar sommige mensen schijnen er niet van op de hoogte te zijn. Soms hebben mensen het zelf niet eens in de gaten. Jij wel hopelijk.

 

 

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *