Hier moet u op letten bij het aannemen van zomerpersoneel.

Hier moet u op letten bij het aannemen van zomerpersoneel. Het zomerseizoen staat weer voor de deur en veel bedrijven bereiden zich voor om kandidaten te werven om daarmee de komende drukte te kunnen opvangen. Niet alleen door drukte maar ook door vakanties en uitval zien veel bedrijven zich genoodzaakt om tijdelijke krachten in te huren. Een verstandige keuze om flexibele krachten in te huren in de zomerperiode. Toch zijn er een aantal punten waar u op dient te letten wanneer u zomerpersoneel gaat inhuren.

Veel bedrijven lijken zich erop te verkijken dat tijdelijke krachten vaak een hele andere aanpak vergen dan vaste krachten. Zo zijn tijdelijke krachten vooral in de zomermaanden veel minder betrokken bij uw onderneming. Ze zijn zich er vaak van bewust dat ze ergens ”tijdelijk” zijn. Niet iedere flexibele kracht maakt hier misbruik van. Maar het kan voorkomen. Er zijn dus een aantal zaken waar u om kunt letten om problemen met tijdelijke krachten te voorkomen.

 

Ga samenwerken met een goed uitzendbureau.

Wanneer u een goed uitzendbureau kan vinden die u van goed zomerpersoneel kan voorzien scheelt dit al heel veel. Veel bedrijven gaan zelf opzoek naar tijdelijke krachten en werken met een lijst van heel veel oproepkrachten die ze zelf hebben gevonden. Het probleem hiermee is echter dat het nog wel eens voorkomt dat vervolgens de loonadministratie van die mensen niet goed is geregeld en er problemen kunnen ontstaan met verzekeringen en belastingen. Bij een uitzendbureau kent u dit probleem niet. De tijdelijke kracht is per slot van rekening officieel niet bij u in dienst maar bij het uitzendbureau. Dit scheelt enorm veel administratie werk. Ook kunt u wanneer een uitzendbureau veel mensen stuurt vaak vragen of bepaalde personen terug willen blijven komen.

 

Zorg voor een goede payroll.

Mocht u dan niet met een uitzendbureau willen samenwerken dan is het altijd nog belangrijk om de loonadministratie goed op orde te hebben. Het is dan bijvoorbeeld een mogelijkheid om uw personeel op de payroll van een hierin gespecialiseerde payrollorganisatie te zetten. Dit bedrijf doet alle loonadministratie voor u, zorgt ervoor dat alles goed is geregeld, zorgt ervoor dat de uitbetalingen op tijd plaatsvinden en dat u personeel altijd verzekerd aan het werk is. Zeker in het zomerseizoen zijn de controles hoog en loopt u het grote risico om met de belastingdienst in problemen te komen.

 

Wees voorbereid.

Wees voorbereid op een druk seizoen dat kan komen. Zorg ervoor dat u weet hoe u de drukke dagen en weken gaat opvangen en wie u extra kan inzetten om er een succesvolle zomer van te maken.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *