Hoe kan je het beste je sollicitatiegesprek voorbereiden.

Hoe kan je het beste je sollicitatiegesprek voorbereiden. Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor en zorg je ervoor dat je die baan binnen gaat slepen? Hieronder voor jou een aantal manieren om van je gesprek een succes te maken.

Verzamel kennis over het bedrijf.

Voordat je het gesprek in gaat is het heel belangrijk dat je zoveel mogelijk over het bedrijf te weten komt. Hoe serieuzer de functie hoe meer je te weten zou moeten komen. Sommige feiten kan je misschien beter achterwege laten in verband met je betrouwbaarheid en gevoelige informatie waarvan het bedrijf liever niet heeft dat het personeel die heeft. Toch kan je door zoveel mogelijk informatie te verzamelen inspelen op de behoefte van het bedrijf naar het soort personeel waarnaar ze op zoek zijn.

Het komt daarbij ook nog eens heel professioneel over als je informatie hebt verzameld en precies weet wat het bedrijf doet, in de toekomst wil gaan doen en wat de missie en visie van het bedrijf zijn.

Door veel informatie te verzamelen is er een grote kans dat je vragen krijgt die je zou kunnen stellen tijdens het sollicitatiegesprek. Zoals we hieronder uitgebreid zullen vertellen is het stellen van vragen heel belangrijk bij een eerste indruk.

 

Doe als sollicitant gepaste kleding aan naar een gesprek.

Wat voor kleding denk jij dat het beste past voor dit bedrijf om aan te trekken? Wanneer je gaat solliciteren is het belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Een van de manieren om een goede indruk te maken is door je te kleden naar de stijl van het bedrijf en kleding die past bij de cultuur.

Ook hierbij is het weer belangrijk dat je van te voren enige research doet met betrekking tot wat je het beste aan kan doen. Goed voorbereid op pad is het halve werk en je maakt echt veel meer kans om de sollicitatieronde te overleven door je simpelweg goed voor te bereiden voordat je gaat solliciteren.

 

Weet met wie je een sollicitatiegesprek hebt en verzamel informatie over die persoon.

Voordat je wordt opgeroepen of op het moment dat je wordt opgeroepen om te solliciteren via bijvoorbeeld de mail, telefoon et cetera wordt er waarschijnlijk aangegeven met wie je het gesprek zal hebben.

Zorg ervoor dat je deze naam onthoudt en uit je hoofd leert. Zoek de persoon op op internet. Kan je iets vinden op LinkedIn? Wat zijn de interesses van deze persoon? Kan je er misschien uit afleiden waar deze persoon waarde aan hecht en naar opzoek is? Dat zou natuurlijk ideaal zijn wanneer je gaat solliciteren. Je kan je op deze manier beter voorbereiden om in het begin eerst een praatje te maken over koetjes en kalfjes waar deze persoon ook echt in geïnteresseerd is.

 

Voor welke functie ga je solliciteren en hoe zie jij het voor je.

Voor welke functie je komt solliciteren is misschien een hele domme vraag maar veel mensen doen dit toch niet helemaal goed. Probeer zoveel mogelijk over de vacature te weten te komen, het team waar je in werkt, de plaats waar je gaat werken et cetera.

Wat zijn jou sterke kanten en hoe kan je deze het beste toepassen op de vacature? Wat heb jij te betekenen voor het bedrijf?

Laat duidelijk zien dat je weet wat je wil en hoe je het voor je ziet, wat wil je binnen het bedrijf bereiken, wat zijn je ambities en wat vind jij belangrijk binnen een baan. Durf eisen te stellen.

 

Bereid voordat je het sollicitatiegesprek in gaat vragen voor.

Zoals hierboven al voor een gedeelte beschreven is het van cruciaal belang dat je voordat je het gesprek in gaat veel informatie verzamelt over het bedrijf. Op deze manier kan je weer vragen voorbereiden.

Een sollicitant met vragen komt altijd veel professioneler over dan een sollicitant die geen vragen heeft voorbereid. Je laat aan de werkgever zien dat je echt graag aan de slag wil maar toch gestructureerd te werk kan gaan.

 

Zorg dat je op tijd kan komen en bepaal van te voren je route en vertrektijden.

Ook weer heel erg voor de hand liggend maar iets waar mensen zich toch vaak in vergissen. Wij maken bij sollicitanten heel vaak mee dat ze toch de weg niet goed kunnen vinden en te laat komen terwijl het met een klein beetje voorbereiding voorkomen had kunnen worden. Te laat komen kan, en zeker in Nederland, echt dodelijk zijn wanneer je gaat solliciteren.

Kom dus op  tijd!

En oh ja, kom niet veels te vroeg! Afspraak is afspraak, dus kom vijf tot tien minuten voor de afgesproken tijd aan. De recruiter of persoon waarmee jij een gesprek hebt heeft ook nog zaken om af te ronden en werk om te doen en gaat gewoon van de afgesproken tijd uit.

 

Bedenkt hoe je wil overkomen maar wees vooral jezelf.

De eerste indruk is natuurlijk belangrijk en bepaald voor een groot gedeelte het gesprek. Hoe je in eerste instantie overkomt zo zal je ook op je nieuwe collega’s overkomen en de klanten van het bedrijf. Wees je er dus bewust van dat het vaak niet eens om jou gaat maar om de uitstraling van het bedrijf en de persoon die daarbij hoort.

 

 

Nog iets extra´s meenemen naar je sollicitatiegesprek?

Heeft de werkgever jou gevraagd iets specifieks mee te namen naar het gesprek? Denk hierbij aan:

  • diploma’s,
  • vergunningen,
  • referenties,
  • cv’s
  • et cetera.
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *