Hoe sluit je de slotzin van je sollicitatiebrief af?

Hoe sluit je de slotzin van je sollicitatiebrief af? De slotzin in jou motivatiebrief kan, mocht de werkgever nog niet zijn afgehaakt in het midden of aan het begin van de brief, uiterst belangrijk zijn om de werkgever te overtuigen om jou op een gesprek te laten komen.

Hoe sluit je nou af met een goede slotzin en waarom is een goede slotzin zo belangrijk in de sollicitatiebrief? 

Hoe sluit je af met een goede slotzin? Dit is misschien wel een van de leukste onderdelen van de sollicitatiebrief omdat je met een enkele zin of opmerking een hele brief kan goedmaken of de mening van de lezer kunt veranderen. Om goede slotzin af te sluiten is het belangrijk dat je een beetje creatief durft te zijn en toch formeel blijft. Verras de lezer maar. Een goede slotzin waarmee je de lezer verstelt kan laten staan kan van enorme intelligentie getuigen mits goed uitgevoerd.

De meeste mensen willen met hun brief bereiken dat ze worden uitgenodigd op een gesprek. Eigenlijk wil iedereen dat wel bereiken. Daarom sluiten mensen vaak af met de opmerking dat ze hun brief graag komen toelichten in een gesprek.

Wat zijn nou goede manieren om af te sluiten. Je kan op meerdere manieren bereiken dat de werkgever jou op een gesprek wil uitnodigen. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is een aantal vragen te stellen of een vraag die doeltreffend is en waar de werkgever of degene waaraan je de brief gestuurd hebt niet meteen een antwoord kan hebben. Stel een vraag over de functie of het bedrijf met betrekking tot wat jij voor het bedrijf zou kunnen bieden. Wanneer je een goede vraag stelt getuigt dit ook weer van intelligentie en wordt je sneller uitgenodigd om op gesprek te komen. De werkgever zal graag je vraag willen beantwoorden.

Een andere manier om goed af te sluiten is te eindigen met een slimme opmerking. Maak nog een keer duidelijk welke eigenschappen van jou van pas komen om de werkgever verder te helpen en laat zien wat je extra te bieden hebt.

 

Wees actief aan het einde.

Zeg niet, ik ‘’hoop’’ op reactie. Nee, als je iets wil dan zal je het moeten halen. Eindig bijvoorbeeld met ‘’ik zie u graag snel op een gesprek’’ of ‘’ik zou graag nog het een en andere toe  lichten  in een gesprek’’.

Wees dus niet saai maar doeltreffend en actief. Wek de interesse en nieuwsgierigheid van je lezers op. Lees je brieven altijd na, ook al heb je ze allang verstuurd. Zorg dat je iedere keer weer je brief verbeterd tot het moment dat je de ideale brief voor je hebt liggen.

Ik kan geen baan vinden ligt dit aan mijn sollicitatiebrief?

Werkgevers kijken vaak voordat ze de cv van de persoon hebben bekeken goed naar de brief die de persoon heeft opgestuurd. Werkgevers kunnen vaak op basis van ervaring al een hoop uit de brief halen die iemand naar ze opstuurt. Je brief is je eerste indruk, zorg dus voor een goede brief.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *