Is het bouwen van een goed cv echt zo belangrijk voor na je studie?

Is het bouwen van een goed cv echt zo belangrijk voor na je studie? Vooral studenten op het hbo en wo zijn tegenwoordig steeds meer bezig met hun cv. Is een cv echt zo belangrijk of is het vooral de grote massa die er teveel waarde aan hecht waardoor het belangrijk lijkt? Waar kijken werkgevers naar en waar moet jij extra op letten? In dit bericht proberen wij voor jou zo goed mogelijk te achterhalen wat jij kan doen om een ideale baan te vinden.

 

Een goed  cv is zeker belangrijk.

Een mooi overzicht met jouw vaardigheden, werkervaringen, referenties en skills is ,mits goed uitgevoerd, gewoon heel belangrijk tegenwoordig. Op basis van je cv alleen kom je natuurlijk bijna nergens binnen. Maar het kan jou een enorme voorsprong geven op andere studenten. Bedenk wel dat creativiteit ook bij zoiets als een cv doorslaggevend kan zijn. Jij bent namelijk niet de enigste persoon die bij een sollicitatie aan zijn cv heeft gedacht. Dit hebben alle andere waarschijnlijk ook.

Je zal je dus op de een of andere manier moeten onderscheiden ten opzichte van de rest wil je sneller kans maken op een baan. Dit kan op vele manieren maar iedere vacature, branche en functie hebben zo zijn eigenschappen waardoor dit afhankelijk is van het geval.

 

Referenties zijn belangrijk.

Ooit van deze uitspraak gehoord; ”wanneer je het over jezelf zegt is het opscheppen maar wanneer iemand anders het over je zegt is het de waarheid”. Je kan dus een zeer goed verhaal over jezelf op je cv schrijven maar dat zegt nog niet dat dit de waarheid is. Wanneer je wil dat bepaalde kwaliteiten van jou worden benadrukt is het verstandig om dit door iemand anders te laten schrijven. Bijvoorbeeld een docent van je opleiding, een leidinggevende van een vorige baan enzovoorts. Plaats hier natuurlijk wel een naam en telefoonnummer bij zodat het bedrijf waarbij je solliciteert contact kan opnemen met deze persoon voor meer navraag.

 

Besteed tijd aan de leesbaarheid.

Hou het simpel. Besteed er dus echt tijd aan om ervoor te zorgen dat je cv makkelijk leesbaar is en begrijpelijk voor iedereen. Professioneel hoeft niet perse te betekenen dat het volstaat met onnodig moeilijke woorden en uitdrukkingen. Hou het gewoon makkelijk, simpel en daarmee professioneel.

 

Een werkgever kijkt vooral naar ervaring.

Een werkgever wil vooral weten hoeveel werkervaring jij hebt en hoeveel kennis jij hebt in de branche. Is dit veel, dan heb je meer kans op een baan. Is dit heel weinig, dan worden je kansen meteen kleiner. Er zijn tegenwoordig nou eenmaal minder banen beschikbaar dan pakweg 10 jaar geleden. Er zijn dus per vacature meer kandidaten die erop solliciteren dan voorheen. Dit hoeft niet perse een nadeel te zijn maar een werkgever zal wel kijken naar wat voor ervaring iemand heeft alvorens hij hem of haar zal aannemen.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *