Meer omzet binnenhalen door het uitbesteden van uw acquisitie.

Meer omzet binnenhalen door het uitbesteden van uw acquisitie. Veel bedrijven verkeren tegenwoordig in moeilijke tijden. Er komt minder omzet binnen en de winst is daardoor de laatste jaren afgenomen. Om de zaak succesvol voort te laten bestaan is het van cruciaal belang om nieuwe klanten te vinden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan en veel bedrijven hebben steeds minder tijd te besteden aan acquisitie.

Om deze bedrijven een professionelere acquisitie te geven heeft Envia een nieuw concept. Wij hebben namelijk een goed getraind team van studenten (met name 21+). Deze personen zijn getraind in met name telefonische acquisitie en afspraken aflopen. Wij gaan wanneer een project is opgezet de hele dag door voor u aan de slag om meer omzet binnen te halen voor uw organisatie. Meer informatie over het uitbesteden van uw acquisitie?

 

Wanneer een organisatie meer nieuwe klanten wilt acquireren zijn er een aantal dingen die het kan doen.

 

Accountmanager aannemen. 

Men kan een accountmanager of een meer sales-medewerkers in dienst nemen. Dit is vaak erg lastig, een goede accountmanager kost al snel minimaal 50.000 euro per jaar en het is dan nog maar de vraag wat het u echt oplevert. Daarbij hebben veel bedrijven het budget niet om iemand extra in dienst te nemen. Bedrijven willen vaak wel, omdat het ze aan het einde van de rit misschien meer omzet oplevert maar durven het risico van korte termijn verlies niet te nemen.

 

Marketingbudget opvoeren. 

Een tweede optie is om meer geld te besteden aan marketing en reclame. Het probleem hiermee is is dat bedrijven vaak nauwelijks nog budget over hebben om reclame te maken, veel bedrijven zijn al blij als ze het loon en de vaste lasten kunnen betalen. Daarbij is het succesvol maken van reclame tegenwoordig erg moeilijk. Veel mensen kijken niet meer per definitie naar reclames of drukwerk langs de weg. Vooral online moet u er staan. Veel bedrijven hebben echter geen idee hoe dit precies in zijn werking gaat.

 

Op commissiebasis mensen aannemen. 

Een derde optie is om mensen op commissiebasis voor u te laten acquireren. Het probleem hiermee is is dat u niet de eerste bent die met dit idee is gekomen. Veel bedrijven proberen tegenwoordig mensen te vinden die op basis van commissie voor hun willen werken. Dit betekent dus dat u die mensen totaal geen zekerheid of vastigheid kan bieden. Oftewel, ze staan er zo goed als alleen voor en het is maar de vraag of uw product echt aanslaat. Daarbij is het vaak zo dat wanneer bedrijven mensen vinden die helemaal op commissiebasis willen werken dit vaak niet de beste verkopers of vertegenwoordigers zijn.

 

Acquisitie uitbesteden. 

Een vierde optie, en meteen de meest interessante, is om de acquisitie van uw onderneming aan een andere onderneming uit te besteden die hier helemaal in is gespecialiseerd. Deze onderneming gaat dan fulltime met een team van ervaren vertegenwoordigers met uw acquisitie aan de slag. U betaalt natuurlijk wel een relatief goedkope uurvergoeding en een gedeelte commissie. Maar uw acquisitie is in handen van een team van ervaren verkopers.

 

Acquisitie aan een ander bedrijf uitbesteden.

Het is zoals gezegd mogelijk om de acquisitie aan een ander bedrijf uit te besteden. Veel bedrijven zien deze kans echter niet zitten, ze zijn bang dat het ze alleen maar geld kost of houden het liever in eigen hand. Beide terechte argumenten, het is niet zomaar iets om iemand anders uw business te laten vertegenwoordigen. Daarbij kan er bij de acquisitie al veel worden bepaald voor het verdere verloop van de samenwerking. Wanneer acquisitie wordt uitbesteed is het dus belangrijk om duidelijke afspraken te maken en op papier vast te leggen wat een ander wel en niet mag afspreken onder uw naam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *