Oorzaken geen reactie na je sollicitatie.

Oorzaken geen reactie na je sollicitatie. Je hebt je cv opgestuurd, bent uitgenodigd om op gesprek te komen, dit gesprek verliep naar jouw idee wel lekker (of juist niet) en vervolgens hoor je helemaal niets meer van het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd. Zijn ze je vergeten, klopt er iets niet aan je gegevens of hebben ze expres geen contact meer met je opgenomen? Wat kan je in zo’n situatie nou het beste doen? Opbellen, langsgaan, mailen of misschien wel helemaal niets?

 

Gesolliciteerd maar niets meer horen, wat kunnen de oorzaken zijn?

Wat kan nou een oorzaak zijn dat een bedrijf niets meer van zich laat horen na een sollicitatiegesprek? Geen reactie meer ontvangen kan verschillende oorzaken hebben.

Geen goede sollicitatie.

Je hebt tijdens het gesprek gewoon geen goede indruk achtergelaten, jezelf voorbij gesproken of misschien klikte het wel voor geen meter tussen jou en de persoon waarmee je het gesprek voerde? Als een gesprek naar jou gevoel echt heel slecht verliep of er geen lekker gevoel aan hebt overgehouden is er dus een grote kans dat dat ze jou niet gaan kiezen voor die functie. Dit mag, zeker niet na een sollicitatie, geen reden zijn om jou erna nergens van op de hoogte te stellen.

Gezegd dat ze misschien geen contact meer zouden zoeken.

Verliep het gesprek inderdaad niet goed of was je gewoon niet de juiste kandidaat en is er na het gesprek meteen duidelijk gezegd dat je niet geschikt bent voor de functie of niet meer uitgenodigd zal worden voor een volgend gesprek? Dan spreekt het dus voor zichzelf dat je erna niets meer hebt vernomen van het bedrijf.

Misschien vergeten?

Wanneer je in een grote sollicitatieronde zit met meerdere mensen voor maar 1 vacature kan het wel eens gebeuren dat het bedrijf geen contact meer met je opneemt omdat ze je gewoon over het hoofd hebben gezien of er iets tijdens de communicatie is misgegaan.

Hebben ze wel de goede gegevens?

Kijk altijd voor de zekerheid even na of het bedrijf wel in het bezit is van de goede contactgegevens. Het zou zonde zijn om op deze knullige en slordige manier een baan mis te lopen.

 

 

Wat is een redelijke termijn om contact op te nemen met een bedrijf?

Hoe lang duurt het voordat sollicitaties worden verwerkt?

Gemiddeld mag je ervan uitgaan dat een bedrijf 2 weken tot  1 maand nodig zal hebben om alle sollicitaties te verwerken. Hou dus deze termijn in acht wanneer je twijfelt om contact op te nemen met de betreffende persoon die over de personeelszaken gaat binnen het bedrijf.

Zelf bellen of gebeld worden?

Mocht je tussen die 2 weken en 1 maand nog niets gehoord hebben en heb je het gevoel dat er iets niet klopt of dat ze al contact met je hadden moeten opnemen, bel dan gerust of stuur even een mailtje met de vraag of je nog een reactie gaat ontvangen of dat je bent afgewezen voor de vacature.

Heel belangrijk hierbij is: Blijf altijd vriendelijk en kom niet geïrriteerd over, hiermee schets je alleen maar een verkeerd beeld en neemt de kans op de baan meteen af.

Wat vraag je wanneer je gaat bellen?

Probeer wanneer je gaat bellen om er ten eerste voor te zorgen dat je weet voor wie je belt, wanneer je kan bellen en op welke nummer en op welke manier diegene het beste bereikbaar is. Zodra je dit allemaal weet is het niet meer zo’n moeite om op een vriendelijke manier te vragen of je nog reactie krijgt of dat je niet meer voor de vacature in aanmerking komt?

 

 

Situatie is ook afhankelijk van de functie.

Ga je bij de plaatselijke bakker solliciteren en heb je na 2 weken nog niets vernomen dan is dan minder normaal dan wanneer je in een grote sollicitatieronde zit met 50 man en je na 2 weken nog niets hebt vernomen. De termijn is dus heel afhankelijk van de soort vacature en situatie.

Naar wat voor soort functie solliciteer je?

Zoals hierboven gezegd hou er bij de termijn rekening met de aard van de situatie en de functie waarnaar je solliciteert.

Zijn er veel of weinig sollicitanten?

Dit spreekt eigenlijk ook weer voor zich, zijn er veel sollicitanten dan is een lange termijn niet zo gek maar ben je maar de enigste sollicitant dan is een lange termijn vaak niet gepast en kan je ook sneller contact opnemen met het bedrijf.

 

 

Probeer naar de oorzaak van een eventuele afwijzing.

Wanneer je wordt afgewezen voor een bepaalde functie kan dit heel hard aankomen. Zeker als je ervan uit was gegaan dat je het zou gaan worden of een heel goed gevoel had overgehouden aan het sollicitatie gesprek. Zie deze afwijzing niet als een enorme teleurstelling maar beschouw het als een unieke kans om goede specifieke feedback te ontvangen die jou als persoon weer vooruit kan helpen.

Vraag waarom ze je niet zagen zitten, werd de ander gekozen omdat hij/zij echt alleen maar beter was?

Het is natuurlijk enorm klote wanneer je voor een baan wordt afgewezen, nog erger is om te worden afgewezen voor je droombaan, dit even terzijde. De kans dat je wordt afgewezen is nou eenmaal aanwezig wanneer je gaat solliciteren. Omdat je nog wel vaker afgewezen zal worden in het leven is het maar beter om hier je voordeel uit te halen en te achterhalen waarom jij niet als de geschikte kandidaat bent bevonden voor het bedrijf.

Durf naar specifieke feedback te vragen en voel je niet beledigd door een ongezouten mening van een recruiter. Probeer in plaats daarvan te danken voor de feedback en te werken aan deze punten. Hier kan je als persoon alleen maar beter van worden.

Vraag specifieke feedback over je sollicitatie, cv, eerste indruk, houding, enzovoorts.

Wanneer de persoon aan de telefoon hebt die jou heeft afgewezen wees dan niet bang om eens rustig door te vragen en te achterhalen waar je nog aan kan werken. Ook hierbij weer van belang wees altijd vriendelijk en rustig.

Neem die dingen mee bij een volgende sollicitatie.

Zoals ook hierboven al gezegd is, neem de feedback voor lief, haal er lering uit en neem het mee naar je volgende sollicitatie.

Ga geen discussie aan maar durf de feedback tot je te nemen.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *