Student en werkloos? Wat kan je eraan doen?

Student en werkloos? Wat kan je eraan doen? Wat kan je doen wanneer je tijdens je studie geen werk kan vinden en geen inkomsten hebt behalve je studiefinanciering? Dit is natuurlijk geen leuke situatie waar iets aan gedaan moet worden. Wil je gaan solliciteren via het internet, bij uitzendbureaus langs gaan, via vrienden en kennissen aan een baan komen of gewoon bedrijven binnenstappen en jezelf voorstellen en proberen een sollicitatie af te dwingen?

 

Zorg voor een goed cv wanneer je werkloos bent in je studententijd.

Zorg dat je cv er goed en verzorgd uitziet. Besteed er de nodige aandacht aan en ben je ervan bewust dat dit wel eens doorslaggevend kan zijn en je een baan kan kosten. Er zijn een hele hoop werkgevers die een kandidaat afwijzen puur op basis van het feit dat het cv er slordig en onoverzichtelijk uitziet. Vaak maakt het cv helemaal niets uit bij de wat eenvoudigere baantjes maar wanneer een werkgever ziet dat er geen tijd aan is besteed en is afgeraffeld dan geeft dit een hele slechte indruk.

 

Zorg voor een goed netwerk en praat met mensen.

Durf met mensen te praten en te vragen of zij nog ergens een bedrijf voor je kennen dat mensen zoekt. Baantjes die via via worden geregeld zijn nog altijd de beste baantjes die er zijn. Je komt er via iemand binnen die je kent en hebt meteen een goede referentie. Zo kan je ook beter aan de slag gaan met meer vertrouwen van je werkgever en dergelijke.

 

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *