Wat zijn de voordelen van een bijbaan in je studententijd?

Wat zijn de voordelen van een bijbaan in je studententijd? Je studeert, hebt het druk met uitgaan en vriendschappen en relaties onderhouden en naast dit alles heb je ook nog geld nodig. Een bijbaan zoeken is dan een logische stap. Maar is het wel zo verstandig om tijdens je studententijd te werken of kan je je beter op je school focussen? Hieronder hebben wij een aantal voordelen van een bijbaan tijdens je studententijd opgesomd.

 

Een bijbaan in je studententijd levert niet alleen maar geld op.

Naast het feit dat je geld verdient zitten er een groot aantal andere voordelen aan een bijbaan in je studententijd. Een van de grootste voordelen is dat je ervaring opdoet in het bedrijfsleven. Waar je ook werkt, in principe is ieder bedrijf erop gericht om winst te maken en zal er dus gewoon gewerkt en verkocht moeten worden. Het is daarom belangrijk dat je goed leert hoe dit proces in zijn werking gaat, ongeacht wat de bijbaan is. In het bedrijfsleven gelden er ook andere regels en wetten dan de regels en wetten die bijvoorbeeld op je universiteit of hogeschool gelden. Je leert dus een hele nieuwe wereld kennen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na een aantal maanden of jaren uitgekeken raakt op een bijbaan. Dit maakt helemaal niet uit. Zorg er dan wel voor dat je weer opzoek gaat naar een nieuwe bijbaan met nieuwe uitdagingen, nieuwe gezichten en in het beste geval in een andere branche.

 

Het brengt je de mogelijkheid om door te stromen na je studie.

Een bijbaan bij een leuk groot bedrijf kan je de mogelijkheid bieden om er na je studie te blijven werken en door te stromen naar een nieuwe functie. Je kan dus vanuit een bijbaan al beginnen aan je carrière binnen een onderneming. Dit is natuurlijk een van de grootste voordelen die je van een bijbaan kan hebben. Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat je een baan vindt na je studie. Het is dus heel verstandig om tijdens je studie al werk te vinden dat aansluit bij je opleiding en waar je kans hebt om na je studie te mogen blijven werken. Dit geeft je na je studie niet alleen een voorsprong maar ook tijdens je studie zal het je geen windeieren leggen. Je doet ervaring op en je leert het wereldje kennen.

 

Werkgevers willen ervaring zien.

Ervaring, ervaring en nog eens ervaring. Je hoort het tegenwoordig steeds meer. Werkgevers zijn niet meer opzoek naar de kandidaat met het mooiste cv maar naar de persoon met de meeste ervaring. Dit is natuurlijk ook wel begrijpelijk als je ziet hoeveel sollicitanten er tegenwoordig zijn per vacature. Je zal dus echt moeten opvallen wil je kans maken op een baan.

 

Leer de wereld van het bedrijfsleven kennen.

Het is hierboven natuurlijk al een beetje gezegd maar wanneer jij weet hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat geeft dit je een enorme voorsprong. Je zal waarschijnlijk bij sollicitaties beter weten waar je het over hebt en je kan je beter en gerichter presenteren. Je weet per slot van rekening waar mensen naar opzoek zijn.

 

Kortom, het geld dat je verdient met een bijbaan is mooi meegenomen. Maar de ervaring, kennis en contacten die je opdoet zijn vele malen waardevoller. Wees je hier bewust van en zoek de ideale bijbaan die bij jou past.

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

 

— Verplicht *

— Verplicht *